google-site-verification: google63468e23faa577fb.html

ERVARING
 

De firma Vangrunderbeek is actief in de uitvaartwereld sinds het begin van vorige eeuw. Eerst Jef, dan Willy en uiteindelijk Benoît en Christine Vangrunderbeek konden dankzij de nodige professionele en menselijke ingesteldheid van het “team” Vangrunderbeek, de zaak de nodige notoriëteit geven om stilaan maar zeker uit te groeien tot één van de grootste uitvaartondernemingen in België met een internationale herkendheid.

NATIONAAL en INTERNATIONAAL
Toen in de jaren ‘70 de eerste hulpverlenende verzekeringsmaatschappijen actief werden, bleek al snel dat ik hen de service konden bieden waar zij nood aan hadden. Op een snelle en efficiënte manier de families in rouw helpen en bijstaan.
Gedurende meer dan 25 jaar was ik actief in het uitvaartwezen in België als in het buitenland. In België verzorgende wij ongeveer drie honderd uitvaarten per jaar. Daarnaast repatrieerden wij alle Belgen die in het buitenland stierven en repatrieerden wij heel wat vreemdelingen terug naar hun land. Zo verzorgden wij de plechtigheid en de repatriëring van onder andere Loubna Benaïssa naar Marokko en van de tien Belgische Paracommando's uit Rwanda.
Ons doel en onze plicht was om steeds de meer dan negenhonderd families in nood, te aanzien als onze enige familie in nood.

In 1999 werden wij lid van een grote organisatie waarvoor ik als consultant bleef werken en dezelfde taken uitoefende gedurende verschillende jaren.

 

TSUNAMI

Als in december 2004 de Tsunami in Thailand duizenden slachtoffers maakte, besliste ik onmiddellijk om naar Phuket te reizen en te gaan helpen. Twee dagen later was ik samen met twee medewerkers ter plaatse. Gedurende twee weken heb ik tientallen families geholpen om hun overledene te vinden en te repatriëren naar hun land. We repatrieerden zowel Belgen, Italianen, Turken, Zweden als overledene uit de hele wereld.

Na mijn terugkeer in België besefte ik pas wat ik daar allemaal beleefd had. Emotioneel kreeg ik het moeilijker en werd het mij onmogelijk de families op dezelfde manier bij te staan. Ik kon niet meer verder en moest afstand nemen van mijn beroep. Een heel moeilijke maar noodzakelijke beslissing.

Gedurende drie jaar oefende ik verschillende activiteiten uit als consultant in sectoren als financiën en immobiliën.

 

OBJECTIEF
 

Toen in september 2009 de moeder van mijn beste vriend stierf en hij me vroeg om de uitvaart te verzorgen, voelde ik de drang weer om me ter beschikking te stellen van de families in rouw. Mijn objectief is weer om de nabestaanden te ondersteunen en te helpen een eervol en waardig afscheid te nemen van hun dierbare.
De beelden van de Tsunami zullen me steeds bijblijven, maar ik denk meer aan de dankwoorden van de families die ik geholpen heb. Ook ik heb een rouwperiode achter de rug. Vandaag heb ik weer nood en motivatie om families in rouw te helpen bij de repatriëring.

Mijn team en ikzelf zijn 24u/24 en 7d/7 bereikbaar zoals het sinds meer dan 30 jaar steeds het geval was.

Benoît Vangrunderbeek.

 

 

 

 

 

 

 

 

BENOIT@REPATS.COM           © Family Assistance 2012